keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ajatukset kasvihuoneessa

Helle oy:n taimi/siemen kuvasto tipahti postiluukusta jo jokin aika sitten. Nyt kaivoin sen esiin ja laitoin siementilauksen menemään. Kuvastosta löytyi myös hyvä artikkeli puutarhan vaikutuksesta ihmiseen, nimeltään rakastunut vihreään. Kirjoittelen siitä pätkiä aina silloin tällöin:) tämä olkoon ensimmäinen:

"Seisot juuri kylvettyjen siemenrivien äärellä, kynnenaluset mustina, höperö hymy huulillasi. Onnentunteessasi ei ole mitään outoa, sillä puutarhatyön ansiosta kehosi erittää tiettyjä onnellisuushormooneja." (Eva Robild)
Kuva: Annika Christensen
 
Tiistaina laitoin muutamat taimet tulemaan sipulia ja avomaankurkkua. Olen tänä vuonna myöhässä, yleensä tähän mennessä taimet on jo kylvetty. Ehkä tämä pakkanen ja lumentulo ei ole niin tuonut siemeniä mieleen.
Kylvin nuo siement viinirypälerasioihin, ne toimivat reikineen hyvinä esikasvatus kasvihuoneina. Kansi on myös hyvä siitä syystä, että kissat eivät pääse kaivelemaan multaa.

3 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Wau, ihana kirja ja kiva sitaatti. Tuunistan itseni;) Tosin nyt mulle tulee kohta kiire laittaa siemenet multaan!

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Minä tunnistan saavani tuota onnihormoonia mullanmöyhinnästä, mutta matako osa populaatiosta olla resistanssi sille, kun ei puutarhatyöt kutsu?

Aseman laidalla kirjoitti...

Meilläkin laitettiin kuopuksen kanssa ensimmäiset siemenet rypälerasioihin ja ilolla odotamme kuin kuuta nousevaa, mitähän sieltä putkahtelee!

Ihanaa, kun taas kohtapuoliin (?) saa kunnolla iskeä sormensa multaan ;D