tiistai 18. tammikuuta 2011

Museokierros

Ennenkuin joululoma lapsilla päättyi, päätimme lähteä jääkiekkomuseoon Tampereelle. Museo sijaitsee Vapriikki alueella ja samalla lipulla pääsikin vilkaisemaan kahdeksaa eri näyttelyä. Eniten kiinnosti tietenkin se jääkiekko... Näyttelystä löytyi vanhoista kypäristä ja mailoista lähtien eri joukkueiden tunnusmusiikkeihin. Näitä saattoi kuunnella ja jääkiekon kohokohtia saattoi katsella videopätkinä. Hauska oli huomata, että monet vanhat kypärät olivat kiekkovanhempien itsensä tekemiä, tosin jotkut niistä oli kuin suoraan kauhuleffasta. Tietenkin museossa pääsi myös itse vetelemään maaleja.

Tässä näitä maskeja. Jotkut tosiaan olivat kuin suoraan Hannibal Lecterin ksvoilta...
Tämä Suomen maajoukkueasu oli 1550-luvun puolesta välistä. Ennen tuota aikaa kiekkovaatteet koostuivat pääosin paksuista neuleista koska sisähalleista ei ollut vielä tietoakaan.

Liput meiltä kolmelta maksoi yhteensä 8€. Ei ollut paljon kun ajattelee että sillä pääsi katselemaan niin moneen paikkaan. Yksi näyttely missä kävimme oli lelunäyttely. Sieltä löytyi niin vanhoja muumeja kuin vanhoja keinuhevosiakin.Nukkenäyttelyn vieressä oli kenkämuseo.

Vapriikista löytyi myös luonnontieteellinen museo. Sinne oli koottu niin maalla kuin järvessä eläviä eläimiä omiin ympäristöihin. Karhun vuosi näyttelyssä kävimme myös, mutta se on käsittääkseni jo päättynyt.

Kuvan vaaka määritteli painon mukaan, mitä eläintä muistutamme. Molemmat lapset muistuttivat kettua ja minä metsäpeura naarasta.
Viimeisin näyttely missä piipahdimme, koski Tampereen historiaa. Näyttelytilaan oli koottu hieno pienoismalli kaupungin keskustasta.

2 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Mukavia nuo museokierrokset, minä jotenkin viihdyn, varsinkin luonnontieteellisissä museoissa.
Hui, mikä susi!
Orava on hyvin laitettu puuhun, niin elävästi talvisessa maisemassa ja tinttikin siellä:)
Kiva ,antoisa päivä teillä.

Dahlia kirjoitti...

Olipa mielenkiintoisia kuvia. Museoissa tulee käytyä aivan liian vahän! JOskus on kiva nähdä miten aika on tehnyt tehtävänsä! =)