keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ihanat pannarit

Yhtenä aamuna kun kunto oli hivenen parempi, tein Amerikkalaisia pannareita aamiaiseksi. Hyviä tuli ja lapset olivat mielissään. Pannarit syntyivät seuraavanlaisen ohjeen mukaan valurautapannulla tehden:

7dl piimää
2 kananmunaa
50g sulatettua voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2rkl sokeria tai hunajaa (minä laitoin hunajaa)
1tl vaniljasokeria
1tl suolaa

Ohjeeseen oli myös kirjattu pannarin teon kriittisiä vaiheita, joita ovat:

1. piimän ja kananmunien tulisi lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen taikinan tekoa
2. taikinaa ei saa vatkata liikaa, ettei taikinaan tule sitkoa
3. kannattaa paistaa mieluummin liian alhaisella kuin korkealla lämmöllä. Paistaminen kannattaa aloittaa kuumimmalla ja alentaa sitten puoleen
4. taikina tulisi kaataa spiraalimaisena nauhana, näin pannukakusta tulee tasainen
5. jos huomaa että pannu on liian kuuma, voi sen nostaa hetkeksi syrjään ja pannari paistuu jokatapauksessa. valurautapannun kuumuus kypsentää yhden pannukakun ilman liettäkin

Eikun herkullisia pannarihetkiä!!

3 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Oi mitä herkkuja, minä tykkään, harmitus kun voin vain tässä vesi kielellä katsella, päätin karpata nimittäin pari viikkoa sitten, se jatkuu...:/

Kaunis tausta blogissasi, oliko se jo aiemmin, ihanat lumihiutaleet ♥

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitoksia! Tausta on ollut jonkin aikaa, tuossa joulunaikaan siinä oli lisäksi pihlajanoksia, nyt etsin pohjan joka ei ole enää niin jouluinen:)

Elisabeth kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Pitää varmaan kokeilla reseptiä viikonloppuna!