lauantai 14. tammikuuta 2012

Talvi poni


Joku meillä tykkää talvesta erityisen paljon. No sehän on meidän Hessu poni. Tuiskulla olen sitä yrittänyt verhoilla loimella, mutta Hessu tempoo sen samantein alas. Meillä paljastuukin kevään tullen useita loimimyttyjä pitkin pihaa:)  Karva kasvaa Hessulla todella vauhdilla ja talvella saakin leikata vuohiskarvojakin useaan kertaan, kun menevät muuten kavion alle. Hessun kaviokuume on nyt saatu pysymään aisoissa ja ns akuuttia kuumekohtausta ei ole ollut moniin kuukausiin.
Hessu on meillä pihaponina, sellaista aitausta ja sähköä ei ole vielä keksitty mistä se ei läpi tulisi. Se mennä jolkottelee pitkin pihoja ja näin talvisin tekee ihania polkuja mennessään. Jos se menee liian kauas niin Jeppe käy sen haukkumassa kotiin takaisin.

5 kommenttia:

Tiitiskä kirjoitti...

Miten komia polle :)

Tanja kirjoitti...

Voi että tuota teidän elämää <3 Hessu vaikuttaa kyllä melkoiselta persoonalta isolla P:llä.

seijastiina kirjoitti...

Luminen, hellyttävä ihana poni ♥
Iloa ja mukvaa talvea!

kanaemo kirjoitti...

Mie luulen että se loimettomuus tai märkä turkki ei ihan hirveän paljon Hessua haittaa. :D Karvaturrikka ja hyvässä lihassa, varmaan on ihan lämmin! Yleensä noi pikkuponit tykkää talvesta ihan hirveästi ja varustautuvat siihen kunnon turkilla, ihan niinkuin Hessukin. ;)
Näitä askartelijoita on kyllä nähty, kaikki mahdollinen ja mahdoton revitään ja kiskotaan. Loimet, pyh!! :D Luonnonlapsia ovat! <3

Mie olen luopunut pikkuponihaaveista, oma myytiin muutama vuosi sitten ja viime kesän vuokralainen aiheutti myös tuon ikuisen karkailuongelman... En vaan enää jaksa edes yrittää miettiä järkevää aitaussysteemiä. ;)Isot hepat ja muut elikot meillä pysyy niin hyvin aidoissa, että miun verenpaineelle ne on parempi ratkaisu. :D

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Hessu osaa myös kadota riimun sisältä. En tiedä kuinka sen tekee, mutta siinkin hommassa on taitava. Kerran kun meni naapuriin yhden hepan seuralaiseksi, naapurin täti lopulta laittoi sen liekaan ja munalukolla tolppaan kiinni. No, päivällä kun se tuli töistä, oli Hessu vapaana pihassa:)