tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kesäisiä päiviä

Niin ne päivät vierähtävät nopsaan. Talven heinistä puolet on kuskattu pellolta kotiin ja toinen puoli tuodaan kunhan toinen erä puidaan. Heinämatkalla huomasimme, että moni muukin oli heinähommissa. Hiki lensi mutta kivaa oli, heinän haku on yksi meidän kesäperinteistä.
Tiput kasvavat ja kuvia on vaikea saada, niin ovat nopeita liikkeissään. Nyt voi jo arvailla kukkoja ja kanoja ja toiveissa elän että suurin osa olisi kanoja:)
Meidän Hessu poni on laiduntanut jälleen pihassa vapaan ja välillä jälki on sen näköistä. Tuolit ja pöydät on pihalla kaadettu, kun herra on keksinyt pientä puuhasteltavaa yksin ollessaan.
Kasvihuoneessa voidaan hyvin, kurkut kukoistaa jo ja maissikin näyttää komealta.Isot kanat karkuteillä kukkapenkissä...

Hessu hurrigaani se tästä meni...


4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Pisti kovasti hymyilyttämään tämä postaus, kun tässä jotenkin niin kiteytyy sellainen eläinten omistamisen ihanuus ja kamaluus. Kanaset siellä nokkii kukkapenkkiä ja puutarhakalusteetkin heitelty sinne ja tänne.. :)

MaMMeli kirjoitti...

voi kun tiput ovat kasvaneet:)Kuule, onko se niin, että vain nuo musta ruskeat kanat hautovat? Onko valkoruskeat niin kuin meidänkin kanat jalostettu niin, että ne ei haudo ollenkaan?Osaatko kertoa, kun tämä tuore "kanafarmari" ei tied? ;)

Tirriliisa kirjoitti...

Marika: Näin se menee:) Pihapupu söi kukista jo nuput:)
MaMMeli: Teillä on ruskeita maatiaisia niin sanotusti eikö vaan? Meilläkin on niitä ollut viisi vuotta ja ovat kerran alkaneet hautomaan. Ovat kai jalostettu enemmänkin munijoiksi. Meillä yksi aloitti hautomisen ja tipuja kuoriutuikin muutama. Kanalla ei ollut minkäänlaista hoivaviettiä, vaan survoi tiput alleen hautoi ja hautoi vaan. Tämä kana nyt jolla on tiput, hoiti aivan eritavalla. Jopa syötti poikasiaan ja pitää muutenkin erityisen hyvää huolta.
Kannattaa kuitenkin yrittää. Jätä pesään munia ja katsoa innostuuko joku kanoista hautomaan. Saatat vielä saada tipuvauvoja. Parikymmentä päivää on hautomisaika. Tsemppiä!

MaMMeli kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi:) Taidan kokeilla neuvoasi, jos vaikka tärppäisi;)Jos ei niin hankin yhden hautovan kanan:)