tiistai 31. toukokuuta 2011

Kuuluu piipitystä

Muistattehan tuon kanasen joka harrasti karkureissuja navetasta? No, tuo kananen katosi eräänä päivänä ja pelkäsin sen jo joutuneen hukan suuhun. Sitten se ilmestyi taas pihaan ja kävi vain pika pikaa peseytymässä ja hetken syömässä ja hävisi taas. Silloin tajusin että se on vetäytynyt hautomaan. Ja kuinka ollakkaan... se oli vetäytynyt navetan eteisessä olevaan nykyiseen kanimökkiin hautomaan. Nyt siellä piipertää 13 tipuvauvaa. Ovat väritykseltään keltaisesta lähe mustaan. 

Tässä kuvassa taitavat näkyä kaikki 13.

Emo pyytää tiput aika äkkiä alleen suojaan. Hyvin tuntuvat kaikki mahtuvan:)

Elmeri nauttii auringosta..

ja puput vihreästä...

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Voi että ihanan suloisia ja monivärisiä tipuja! Ja Elmeri on kyllä aivan kuin meidän kissa-tyttöjen veli ;) Niin samannäköisiä ovat!

MaMMeli kirjoitti...

Ompa kanaemolla ollut hommaa:)Suloisia tipuja:)Meillä tämä kanojen hoito on vasta alussa ja ihmettelemme, että mistä kana päättää alkaa hautomisen? Meillä vasta on munittu n. viikon, joten tuskin ne heti alkavatkaan hautomaan?

Marika kirjoitti...

Hihhahhei! Siinähän olikin melkoinen yllätys kun yli tusina tipuja kuoriutunut! :)

Hassua kuinka ne kaikki pikkuiset voivat mahtua emon alle piiloon!

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun suloisia niin untuvaisia pieniä tipuja..ei voi kun ihailla..
Aurinkoista tätä päivää sinne Myllykylään :)

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista!
MaMMeli: Me olemme tehneet aiemmin niin, että olemme vain jättäneet pesään munia niin kanat ovat päättäneet hautoako vai ei. Ruskeat maatiaiset aloittavat kai huonommin, koska ovat jalostettu munimaan. Onnea yritykselle!

Katjusha kirjoitti...

Voi IHANUUS!