sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Tanskalainen maajussi

Viime viikolla alkoi jälleen yksi ihanimmista ohjelmista. Fst kanavalla alkoi jälleen puuhastella kaikenmoista Tanskalainen maajussi lauantaisin klo 15.55 ja perjantai-iltaisin klo 20.30, mahdollisesti useamminkin, mutta minä olen bongannut nuo ajat. Maajussi elelee tilallaan eläimien, vauvansa ja vaimonsa kanssa. Hän tekee kaikkea mahdollista itse, haravasta lähtien. Kasvattaa juureksia, rakentaa taloa ja kaikkea muuta. Maajussi korjailee vanhoja työkaluja käyttökuntoon ja nikkaroi niillä kaikenmoista. Koti on ihanan persoonallinen ja pihamiljoo aivan ihastuttava. Peltotöitä hän tekee hevosella ja kyntöhommiin on vanhoja äestysvehkeitä.


Myös maajussilta löytyy kanarouvia...


Maajussi tekee myös hyvää ruokaa, aikaisemmissa jaksoissa vuohen lihasta.

5 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Olen nahnyt samaa sarjaa taalla aina joskus. Mielenkiintoista seurata, kun joku yrittaa elaa tana nykyaikana elamaa vahan vanhempaan malliin. Muutenkin sympaattinen maajussi.

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Minäkin katselen sitä sarjaa. Tosin joskus hampaitani (kateudesta) kiristellen. MITEN se maajussi ehtii ja onnistuu kaiken tekemään? Kaikki asiat häne tekee aasta alkaen eloi suunnilleen kun lähtee puimaan viljaa, kasvattaa siemenestä sen tammen, josta sitten veistelee jonkin aataminaikauisen työkalun jolla homma onnistuu. Paljonko hänellä on peltoa? Miten hän voi onnistua tekemään kaiken käsin ja ainakin mikäli sarjaan on uskomista: yksin. Lapsikin on, joten vaimo varmaan hoiutlee sitä. Silti tää jeppe ehtii joka päivä tekemään monta isoa hommaa tyyliin muuraa lattian navettaan, teurastaa vuohden ja paloitteleekin sen ja paistaa aterian koko kylälle. Meidän tilalla jokaiseen hommaan menee kolme kuukautta, ja sittenkin jää kesken. Luulen, että tanskalaisella Maajusilla on apunaan iso puolalaisten työmiesten porukka, joka hoitaa hommat. Jossain välissä bönde vetää maajussivaatteet päälleen ja tulee kameran eteen selostamaan. Lopun aikaa hän asuu perheensä kanssa kattohuoneistossa Kööpenhaminassa. :D

Anne-Mari kirjoitti...

Aivan ihana ohjelma :)

Perjantain jaksot tulee lauantaisin uusintana.

Tanskiksella on paljon osaavia ystäviä ja yhteen jaksoon mahtuu monta päivää, eikä hän tee kaikkea kerralla valmiiksi (ellei ole "pikkuhomma"). Varsinaista peltoa hänellä ei ole, ainakaan en sitä plänttiä pelloksi luokittelisi, tuo nyt tuleva on kolmas tuotantokausi, edellisissä (varsinkin ensimmäisessä) Tanskis kertoo tilastaan yms. Yksi asia minua tympii, miksi jaksoja ei voi katsoa Yle Areenasta. Palautetta olen Ylelle laittanut, mutta ei mitään vastausta tai muutosta :(

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Anne-Mari minäkin kyselin joskus samaa Yleltä. Niillä ei kai ole oikeuksia näyttää maajussia netissä, koska ovat ostaneet vaan kertaoikeuden kai. Kotimaiset ohjelmat tulee kaikki Areenaan, mutta ulkomaiset ei mitenkään automaattisesti. Harmi kyllä. Kerran kävin Tanskiksen nettisivuilla mutta siitä tanskasta mitään ymmärtäny.

Marko Polo kirjoitti...

Joo tänään katselin taas Maajussin touhuja ja kyllä samassa tuli masennuksen sijalle into - on nimittäin meikäläisellä mahdollisuus ja HALU samantapaiseen elämään. Isäukon syntymäpaikalla on rakennuksista jäljellä kasa tiiliä, puutarhassa kasvaa valtavia puita eikä lähteestäkään kukaan ole vettä nostanut 50 vuoteen, mutta niin vain näen silmissäni hirsimökin, saunan, pienen lammen ja vihannespuutarhan... noin niinkuin aluksi.