lauantai 21. elokuuta 2010

Lantalassa

Kun keväällä istuttelin kasvihuoneeseen taimia ja heittelin siemeniä, joitakin siemeniä jäi yli tarpeen. Nämä siemenet viskasin lantalaan. Heitin päälle kanaverkon jämät, jotta kanaset eivät pääsisi siemeniä nokkimaan. Alkuun tuntui, että oikein mikään ei siellä kasva, mutta yhtä-äkkiä alkoikin koko lantala rehottamaan. Heitin sinne kurpitsan (pyöreä jättikurpitsa), kesäkurpitsan ja kurkun siemeniä. Lantala on komeasti kukkinut ja nyt alkavat hedelmätkin näkyä. Yksi humoristinen kurpitsa on aikamoisen kokoinen, kuvassa isot Fiskarsin sakset antavat pituudesta viitettä. Pieniä pyöreitä kurpitsan alkujakin jo on. Nämä kuvat on otettu noin viikko sitten, joten nyt lantala rehoittaa huomattavasti enemmän ja kurpitsa on vieläkin isompi.

2 kommenttia:

Tyty kirjoitti...

Noi tommoset isot kesäkurpitsat on ihan kiva syödä jos halkaisee ja täyttää murekkeella ja laittaa uuniin. Taikka tyhjennetty puolisko on kiva salaattikulho.

Tirriliisa kirjoitti...

Hei kiitos vinkeistä Tyty! Täytyykin kokeilla. Kasvattaminen on meille aivan uusi juttu ja kesäkurpitsaa tuntuu tulevan aikamoinen määrä.