sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Lapset lähtivät pesästä

Meillä on jokavuotinen ilmiö, että pääskyset tekevät talliin pesän. Pesä puuhataan aina samaan paikkaan, toisen karsinan ikkunan kulmaan. Nytkin pesän rakennus alkoi samaan paikkaan, mutta loppujen lopuksi syntyikin tallin toiseen päähän. Nyt nimittäin kävi niin, että Helmi heppa kävi ilmeisesti tutustumassa pesän rakentamiseen liian läheltä. Tämä aiheutti sen, että pääskyt lopettivat pesän rakentamisen ja vaihtoivat toiseen paikkaan. Poikasia on neljä ja eilen kolme niistä nakottivat ihanasti pesän reunalla. Arvelin että lento-opetukset ovat alkaneet eli nappasin kuvan ja toivotin tipuille hyvää matkaa. Tänään kun menin talliin, oli pesä tyhjä. Jokavuotinen kuvio toistuu, eli lähtevät läheiseen koivikkoon opettelemaan lentämistä ja tulevat vielä sitten pihapiiriin ja sen jälkeen niitä ei näe kuin vasta ensi keväänä. 

4 kommenttia:

mimi´s mother kirjoitti...

Aika ihania kuvia ja pääskysiä. Mielellänihän noiden pesintää itsekin katselisin, meillä kun vain tekivät pesää ilmanvaihtokanavan ritilään ja sehän ei millään käynyt päinsä. Joten jos vielä toiste sinne yrittävät rakentaa pesäänsä voisin lainata teidän heppaa:)
Ihanaa kesän jatkoa!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Voi tuota alinta kuvaa....aivan ihana!

tansku kirjoitti...

Niin ne lähtee aikanaan pesistä toisetkin.Sellasta tää elämä on:),ihania poikasia,nappisilmät♥

Muksaa kesän jatkoa sinulle!

Marja Leena Kampman kirjoitti...

Kivaa seurattavaa silloin kun pesä on jossakin soveliaassa paikassa. Ennen kesämökin aikaan tekivät pesät yläkerran parvekkeelle ja voi sitä siivoa! Plääh. Sitten kun mökkiä ei enää tässä ollut olivat aivan paniikissa seuraavana keväänä. Minä jopa uskon että vieläkin ne saman suvun jälkeläiset kirkuvat ja ovat keväisin hädissään kun ei ole enää pesälle paikkaa. Hyviä kuvia olet saanut, niin somia!