keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kohta se on muisto vain...

... siis kesä:( Tuntuu siltä että laitumen heinäkin alkaa olla ruskehtavaa liekö runsaat sateet sen aiheuttaneet. Minua ainakaan ei sateet ole kovin haitanneet, koska tärkeimpinä päivinä ehkä kuitenkaan ei ole satanut. Kesällä nimittäin oli yhdet häät ja juuri se lauantai paistoi. Samoin kun hepoille haettiin heinät pellolta, aurinko paistoi taivaan täydeltä.

Minun kesäni on muutamia pidempiä vapaita lukuunottamatta mennyt työn touhussa. Joitakin kesäisiä kuvia olen napsinut ja tässsä niitä julkaisen kun taas ehdin enemmän koneen äärellä olemaan. Tulossa myös muutama haaste jotka olen saanut.

Isäntä on aloittanut riistaeläinten ruokkimisen ja riistapelto on siis hyvässä kasvussa. Kyyhkysille on rakennettu syöttölava ja kyllä niitä sinne on alkanut pyrähtelemäänkin. Meillä oli Hanskin karsinan päällä jälleen pääskysten pesä ja on ollut kiva seurata kun linnut kasvavat ja opettelevat lentämään. Ihmeellistä miten pääskytkin kesyyntyvät, eivätkä häiriinny kun tallissa touhuilee.Tallia on maalailtu ja vaihdettu uudet ovet.Vielä olisi tarkoitus ajaa hiekkaa tallin eteen ja rakentaa toinen tarha talveksi. Hepat ovat voineet hyvin, onneksi paarmat ja kärpäsetkin ovat ilmaantuneet vasta nyt kiusaamaan. Minulta on kyselty hevosten pidosta, kustannuksista yms. kirjoittelen siitä juttua tässä syksyn mittaan, myös hessun kuulumisia on kyselty kaviokuumeen tiimoilta. Laitan myös siitä muutaman sanasen myöhemmin. Aika on mennyt niin muualla kuin koneen ääressä ja konekkin oli jökissä jonkin aikaa, joten viestejä on rästissä.


Kanat ovat tietenkin ulkoilleet paljon, mutta kumma kyllä eivät ala hautomaan. Yksi kanan kasvattaja sanoi samaa, että on kumma kun nyt hautojia ei tahdo löytyä.Meillä samoin kuin naapurissa, kanat aloittivat, mutta hylkäsivät sitten pesänsä.
Ihania mansikka piirakoita ja muita piirakoita olemme leiponeet monia. Myös metsämansikoita löytyi keittiön ikkunan altamme vaikka kuinka paljon.Meidän uusin tulokas Piukkis (Martta)kisu voi oikein mainiosti. Se toipui leikkauksesta täydellisesti ja ulkoilee pihapiirissämme, se ei juuri kauaksi lähde.


Myös Jeppe on nauttinut kesästä ja lenkillä on mitä ihmeellisimpiä asioita mukana, kerran se kuljetti kananmunaa mukanaan koko lenkin:)


Lopuksi vielä Hanskista muutama auringonlasku kuva. Kirjoittelen taas lisää kun aurinko seuraavaksi nousee:)

4 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Tuo viimeinen kuva on juuri sellainen, mikä kannattaa kaivaa esiin silloin, kun eniten syksyn pimeys ahdistaa, ihana. Miten se kesä aina lipuu ohi niin hirveää vauhtia, vaikka yrittää koko ajan nauttia ja ottaa siittä kaiken irti.

Tirriliisa kirjoitti...

Sarppu aivan samoja ajatuksia minulla. Se vain on kesä liian lyhyt:( Tosin pidän todella paljon myös syksystä, mutta kyllä lämpöiset kesäaamut ovat paras hetki rentoutua ulkona kahvikupposen äärellä.

Irmastiina kirjoitti...

Aivan ihania maaliskesän kuvia!

Taitava Jeppe, kun kuljetti munaa suussaan...:)

Tirriliisa kirjoitti...

Irmastiina kiitos:) Eikä muna edes mennyt rikki vaikka pitkä lenkki tehtiinkin.