keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kanalan väki

Meidän pikkuinen navettamme on seissyt ylväänä tuulista ja myrskyistä huolimatta ja antanut lämpöisen kodin kanoille. Prinsessa kisu lähti tänään katsomaan mitä kanalan väelle kuuluu ja siellähän ne jo odottivat ikkunasta katsellen. Kana määrämme lisääntyi kesän aikana, koska innokkaita hautojia löytyi useita. Nyt osalla kanoista on jo uusi koti kevääksi ja osalle etsitään sitten kun päästään hieman lähemmäksi kesää.
Meillä kanalassa on aina lämmin vastaanotto odottamassa kun sinne menee. Kanat kerääntyvät kaikki jalkojen juureen odottelemaan jos vaikka pullanmuruja heltiäisi, ja kaikki haluavat sen ensimmäisen murun, tietenkin...:)

Osalla kanoista on sulkasato alkanut.


Muninnan aikana kuvaus kielletty, oli luettavissa tämän rouvan kiukkuisista silmäyksistä.


Pesiä on useita ja tämä yksi on tehty isoon koriin jonka ystäväni meille toi. Käänsin sen vain kumolleen ja sinne laatikko. Näin on sekä katto että lattia tarkoitukseen sopiva. Pesänä meillä on myös kaksi laatikkoinen vanha yöpöydän laatikkosto. Otin ylimmäisen laatikon pois ja jäljelle jäi suojaisa pesä kaappiin. Heiniä vain kunnon kasa alimpaan laatikkoon. Kanojen pesissä vain mielikuvitus voi olla rajana:)

4 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Te siis saatte luomumunia, kateeksi käy :).

Dahlia kirjoitti...

Olen kauan haaveillut kanalasta. Nyt kyllä unelma vain kasvoi. Vaikuttaa just niin kodikkaalle ja hauskalle puuhalle kuin ajattelin. Ja onhan ne kananmunat silloin aivan omaa luokkaansa. Oikein ihanaa uutta vuotta kans! :)

Tansku kirjoitti...

Kotonakin on kanoja,jotta kun haen munia,niin johan oli ruskeita,kun kanatkin on ruskeita.Kisulla hieno ilme,sellanen,jotta ootahan kun saan kiinni sinut,heh♥.Mukavaa loppiaista

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos kommenteista:)Aiemmin olen ajatellut että hepat ovat maailman ihanimpia eläimiä, mutta kanaset ovat kirineet siihen rinnalle:)