lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ravikuninkuus

Tampereella kisataan tänä viikonloppuna ravikuninkuudesta joten sen tiimoilta ajattelin teille tarkemmin kertoa meidän Hanskin elämästä ennen meille muuttoa.
Hanskin oikea nimi on Aro-Hanski ja se on syntynyt 9.6.1995. Sen ovat kasvattaneet Honkanen Anette ja Arto Padasjoelta. Sillä on takanaan 66 starttia.
Hanskin isä on A.T Vinski ja emä on Arohelmi. Arohelmen isä on Vieteri , joka voitti ravikuninkuuden peräti viidesti, vuosina 1973-74 ja 1976-78.
Hanski vietti raviuransa orina mutta kun ura alkoi hiipumaan 2000 luvun alkuvuosina, se ruunattiin ja se lähti tekemään töitä vaellushevosena. Vaelluksia se teki pari vuotta ja sitten se toisen hevosen kylkiäisenä myytiin sinne mistä me sen ostimme. Hanski oli neljäs hevonen mitä kävimme katsomassa ja Emmi säästi siihen rahat itse.
Kun olimme Hanskia koeratsastamassa, se ei juurikaan osannut mitään eikä sillä oltu hypätty esteitä. Kuitenkin meidän topakka 12v päätti että se on hänen hevosensa. Minua mietitytti vielä sekin, että Hanski oli vasta ruunattu. Ensimmäinen tapaaminen kuitenkin osoitti, että Hanskin sydän on täyttä kultaa ja se on luonteeltaan kymppi. Niinpä pari päivää myöhemmin se muutti meille.


Hanskista kehkeytyi kelpo ratsu ja se oppi hyppäämään. Emmi kisasikin sen kanssa, kunnes valitettavasti Emmin selkäsäryt veivät voiton ja hyppääminen piti lopettaa. Hanski on kuitenkin meidän ilonamme ja onhan se tehnyt täyden raviuran, joten se on eläkepäivänsä ansainnut.
Mutta kuka mahtaa voittaa ravikuninkuuden tänä vuonna?? Meidän perheen suosikki on ...
Tuokkolan Touho

kuva täältä

5 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Olipas ihana tarina Hanskista ja aivan ihanat kuvat! Hanski kuulostaa olevan aivan ihana hevonen.

mummeli kirjoitti...

Hienoa, kun Hanski on saanut hyvän kodin eläkepäivikseen.

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitoksia :):)

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla, että Hanskilla on hyvä koti. Rapsutus entiseltä hoitajalta :)

Tirriliisa kirjoitti...

Anonyymi! Kiitoksia olitpa mukava yllätys! Rapsutukset menee perille!!