perjantai 15. heinäkuuta 2011

Pappakuntoutus

Otto ja Hanski ovat jo hieman iäkkäämpiä heppoja ja se tulee huomioida myös niiden hoidossa. Ruokavalion täytyy olla oikeanlainen ja talven varoiksi on keräilty esim. kerppuja ja nokkosta, mitkä ovat hyväksi iäkkäälle hevoselle.
Tänä kesänä olen myös huomannut erityisesti sellaisen asian, että myös lepoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Vaikka hevoset nauttivat laiduntamisesta, ne selkeästi haluavat tulla yöksi sisälle. Illalla ne katselevat siihen malliin talolle päin, että sisälle pitäisi päästä. Olen niitä kuitenkin sinnikkäästi pitänyt ulkona, muutamaa myrsky-yötä lukuunottamatta. Laitumella on paljon metsikköä, joten suojaan pojat kyllä pääsisi, mutta olen katseiden alla heltynyt :)
Viime yönä hepat sitten tulivat rytinällä lankojen läpi ja heräsin kun ne tepastelivat makuuhuoneen ikkunan alla. Siitä ne suunnistivat suoraan talliin. Kun ne olivat päässeet sisälle, edes kuiva heinä ei maistunut vaan makuulle heitettiin melkein heti. Päivän ne viettivät jälleen ulkona, mutta kun illalla otin ne sisälle ja menin vähän päästä katsomaan, niin olivat heittäneet makuulle. Olen yrittänyt hevosiamme hoitaa niitä tarkasti kuunnellen ja ainakin toistaiseksi vietämme yöt sisällä kunnolla huilaten.
Kuva viime kesältä

2 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

On se niin ihanaa, kun eläimiä ja niiden tarpeita kuunneellaan <3

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos MaMMeli!