perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kana karkuteillä

Meillä asustelee eräs mystinen kana kaveri. Se oli ilmestynyt yhtenä päivänä pihaan, oli päässyt jotenkin navetasta pakoon. Siinä se kuopsutteli kaikessa rauhassa maata. Kun lähdin menemään navetalle, se kipitti perässä ja tuli sisälle asti. Kun navettahommat oli tehty ja vähän aikaa kulunut. kananen taas ilmestyi tyytyväisenä pihaan. Kulkee ilmeisesti jotenkin välikaton kautta pois navetan eteiseen, ja sieltä ulos koska yksi ovi on aina auki.


Hevoset rypevät kurassa ja aitauksessa on isoja kasoja karvaa piehtarointi kohdissa. Nyt onkin se aika, että aitauksen naruja taas koetellaan, kun pojat hamuavat heinän tynkiä aidan ulkopuolelta.
Hessu poni ulkoilee vapaana pihassa, mikä ei karvanlähdön aikaan ole aina niin kivaa. Kuvassa veneen moottori mihin on käynyt itseään hinkkaamassa. Myös tramboliini on jälleen sijoiltaan kun meni sen alle hinkuttamaan selkäänsä:)

Sammakot ovat jälleen vallanneet ojat ja kurnutus on kova. Tosin muuten tänään yöpakkasten jälkeen kurnutusta ei ole kuulunut. Saappaat jo odottelevat puutarhahommia.
Oikein mukavaa vapun aikaa!!

4 kommenttia:

AnneMari kirjoitti...

Ihana mystinen kanakaveri..haikailen myös kanoja meille, kunhan vain saadaan navettaan paikka. Eläimet onnistuvat kummallisesti löytämään kaikki mahdolliset kolot, mistä karata.
Hauskaa vappua :)

kanaemo kirjoitti...

He he, meillä on Hilma-kana sellinen täti, että livistää huomaamatta portin tai aidan rakosista. Onneksi Hilma paljastaa aina itsensä, koska hän puhuu ja selittää koko ajan. :D Kova potpotus käy kun Hilma tutkailee pihaa ja kukkapenkkiä. Hauskoja ovat. <3

Mukavaa vappua teille!

Mila kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi vasta eilen ja luin sitten kaiken läpi :) Ihania juttuja eläimistä ja ihmisistä. Haaveilen itsekin elämästä maalla ison eläinlauman keskellä.

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos Mila ja tervetuloa meille ja maalle!! Maalla asuminen oli myös minun haaveeni ja kyllä tämä onkin ihanaa. oikein mukavaa kevättä ja kesän odotusta myös AnneMarille ja Kanaemolle, nyt muuten tuo karkuteillä oleva kananen odottelee minua rappusilla kun tulen töistä. Ei ehkä olisi kannattanut heitellä sille pullanmuruja rappusilta:)