sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Rasvakeitin

Tuo sanakin jo viittaa johonkin erittäin terveelliseen:) Eli meillä on ollut rasvakeitin usean vuoden ajan, mutta sitä on käytetty vain kerran. 
Nyt lauantaiksi suunnittelimme, että kaivamme sen kaapista ja kokeilemme sitä. Yllätyksekseni saimme rasvan heti oikean kuumaksi ja näin pastelimme ranskalaisia, pekonia, broilerin siipiä ja nakkeja. Ja voi että kun oli hyvää. Kaikki odottivat siipien valmistumista eniten, mutta gallub sitten osoitti, että kaikista parhaimpia olivat ranskalaiset. Niistä täytyy kyllä sanoa, että uunissa ne eivät tule minkäänlaisiksi verrattuna rasvakeittimeen.
Lämpötila meillä oli 170 astetta ja ranskalaisia paistoimme noin viitisen minuuttia. Siivet paistelimme viimeisenä, koska ajattelimme että marinadia irtoaa kuitenkin öljyyn. Luin netistä, että joku pesee marinadin pois ja paistaa siivet sitten. 

Suunnittelimme jo, että seuraavaksi pitää kokeilla sipulirenkaita, mozzarellatikkuja yms. Haaveissa myös kokeilla makeiden juttujen paistamista esim. banaania.
Oikein ihanaa sunnuntain jatkoa, täällä pakkasta aamulla 27.5 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

10. tammikuuta luki blogissa tällainen teksti: "Isäntä aloitti intoa piukassa laihdutuskuurin."
Nää annokset näyttää tosi herkullisilta kuvissa mutta yhteys tuohon tammikuun tekstiin on hieman ristiriitainen. Saisko tulostiedotteen isännän painoindeksistä :)
Kysellään toiselta puolelta järveä

Tirriliisa kirjoitti...

Juuri tänään isäntä summasi että söi yhden nakin, viisi ranskalaista ja yhden siiven:)
Kohta on ukko rantakunnossa:)

Οίκος Ραφής Κουρτινών Mara Papado Μαρία - Χρυσόστομος Αργυρόπουλος kirjoitti...

Mε τέτοιες εικόνες, πως να μη πεινάσεις;;; χαχαχα. Φιλιά από Ελλάδα.

Tansku kirjoitti...

Heippa,käy blogissani siellä on sinulle tunnustus♥

Katjusha kirjoitti...

Käyhän Tirriliisa noutamassa blogistani tunnustus!