sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Väriä suihkuun...

Tässä kun suunnittelemme uutta saunaa, niin vastaan tulee kaikenmoista. Tässä yksi esimerkki eli Led suihku.

LED suihku on päällepäin kuin mikä tahansa suihkukahva, mutta kun suihkun vääntää käyntiin niin asiasta tietämätön suihkuttelija kokee yllätyksen! Led suihkun voisi kuvitella olevan lähtöisin jonkun viluisen suihkuttelijan aamuisesta aivoituksesta; kuinka suihkuun voisi mennä palelluttamatta tai polttamatta itseään?


Led suihkun värivalot vaihtavat väriä lämpötilan mukaan. Suihku käynnistyy kylmän veden merkiksi neon vihreänä ja kun vesi on yli 45 astetta, se muuttuu tulen punaiseksi. Väreistä on kerrottu olevan hyötyä myös lapsiperheissä. Vanhemmat voivat opastaa lapsiaan välttämään "punaista vettä", koska se on tavalliseen suihkutteluun liaan kuumaa - ja toisaalta, viehän kuuma vesi myös valtavasti sähköä!

Led suihku saa energiansa veden virtauksesta, joten paristoja, akkuja tai ulkopuolisia virtalähteitä ei tarvita. Suihkun sisällä on pieni energiaa tuottava vesivoimala, jota suihkun läpi virtaava vesi pyörittää. Vesijohtoverkon paine Suomessa riittää tähän tehtävään paremmin kuin hyvin (vaatimus väh. 1,5 bar jotta suihku saavuttaa täyden loistonsa). Led suihkussa on LED valot joita on 6-15 kpl mallista riippuen. Ledien käyttöiän tunnetaan olevan kymmeniätuhansia tunteja. Suihku on siis ekologinen ja täysin huoltovapaa tuote. Ledit ovat riittävän kirkkaita mahdollistaakseen suihkuttelun ilman ulkopuolisia valonlähteitä.

                                        Led suihkuihin pääset tutustumaan täällä mistä yläpuolen tekstikin on kotoisin.


2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Meidän ystävillä on tuollainen suihku. Se on kiva juuri siten, että kylppärissä on muuten valot poissa ja sitten tuo suihku loistaa valollaan :)

Tirriliisa kirjoitti...

Aivan, olipa hyvä oivallus! Itse ihastuin kyllä tuohon suihkuun ja ajttelin että toinen suihkuista olisi tuollainen.Lapsetkin varmasti tykkäisivät.