perjantai 12. marraskuuta 2010

Salaatti matkailua

Mikäs sen ihanampaa näin loskan ja harmauden keskellä, kuin katsella matkakuvia. Niistä saa taas toivoa, että joskus se kirkastuu täälläkin. Kodin kuvalehdessä oli hyvä juttu salaateista maailmalta. Kuinka ollakkaan sieltä löytyi myös meille tuttuja maita, joihin osa sydämestä on jäänyt. 
Ensimmäisenä esittelen muutaman kuvan Afrikasta Gambiasta. Siellä olimme isännän kanssa aivan kahdestaan lomailemassa. Pääsimme myös tutustumaan paikalliseen kylään, missä vuohen nahat oli heitetty seinälle kuivumaan. Elämys oli myös nähdä paikallinen koulu, eläimistä puhumattakaan. Lämmintä Gambiassa piisasi. Kun astuimme lentokoneesta, hetken ajatteli miten niin polttavan kuumaa ja kuivaa kuumuutta kestääkään. Äkkiä siihen sitten tottui ja vain nautti ihanasta lämmöstä.

 

 Gambian apinat ovat turisteihin tottuneita ja tulevat hakemaan limpparipullon vaikka kädestä.
 Tässä kuvassa hotellimme ranta ja kukkaset, jotka siistijät toivat terassillemme.

Kodin kuvalehdestä löytyi Karthagon salaatin ja ihanien pitaleipien ohjeet. Salaattia nautitaan auringonkukkasiementahnan ja hummuksen kanssa. Hummus sisältää mm. kikherneitä, sitruunanmehua, valkosipulia, oliiviöljyä ja tahinia.


 
 

Ja sitten Thaimaaseen... Thaimaa onkin sellainen maa, että sinne ikävöi aina vaan. Sen ilmapiiri, ihmiset ja ilmasto vievät mukanaan. Ilmasto on täysin erilainen kuin Afrikassa. Aasia on kuuman kostea, joten pyyhkeitä on turha laittaa parvekkeelle kuivumaan. Pitkä lento kyllä kannattaa, sillä kun ihanat hiekkarannat näkee ja lämpöinen aurinko hellii, matkaväsymys katoaa samantien.

Norsun kyydillä menimme koko porukka.
Bangkok salaatissa pääsee munanuudelien makuun. Myös pavun ituja ja korianteria löytyy Thaimaalaisesta salaatista. Kastike sisältää mm chiliä, hunajaa ja soijakastiketta, joten voiko ihanampaa olla. 


 Ja haaveitahan pitää olla...ehkä joskus syömme hyvin Intiassa...


1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Herkullisen näköisiä salaatteja ja ihania matkakuvia. Tosin itse pidän talvesta ja lumesta ja siitä pimeydestäkin. Kunhan vain pysyisi nuo lumet, se loska on hieman ikävämpi juttu kyllä.