tiistai 26. lokakuuta 2010

Mitä tänään syötäisiin?

Joskus tuntuu, että aina saa olla miettimässä tuota kysymystä. Tai että ruokavalio on liian yksipuolista, eli syötäisiinkö kanaa vai jauhelihaa...:) Joskus etsiskelen netistä uusia ohjeita, ettei keittiössä aina pyörisi samat ruoat. Löysinkin aika hyvän sivuston, nimittäin kotikokin. Siellä on tuhansia ohjeita ja mikä parasta, päivän ruokaohjeen voi tilata omaan sähköpostiin. Kotikokki ensin kyselee millaista ruokaa perhe tykkää syödä ja mitä ei haluta missään tapauksessa syödä. Kun nämä asiat on syötetty kotikokille, se niiden tietojen perusteella esittää joka päivälle ruokaa. Lisäksi kone ehdottaa kasvisvaihtoehdon, erittäin nopeasti valmistuvan vaihtoehdon ja jonkin herkun myös. Kotikokin esittämät ruoat ovat ihanaa perusruokaa mitä on helppo ja edullista valmistaa.
Viime viikolle kotikokki ehdotti meille seuraavanlaista listaa:
Maanantaille paprika-pekoni pastaa
Tiistaille lihamureketta
Keskiviikolle juustoinen makaronilaatikko
Torstaille täytetty mureke sieni/pekoni
Perjantaille nakkikeittoa
Sivusto on pullollaan ihania jälkiruokia ja muutoinkin sivut ovat ihanan värikkäät ja mielestäni niiltä helposti löytää etsimänsa. Minun ruoanlaitolleni tuli ihanaa helpotusta kotikokilta.
Ruoanlaittoani valvoo myös keittiö Tilda, joka istuskelee Muumi mukien vieressä. Ylimpänä mukina tämän talven hiihtoretki Muumi muki. 
Kävimme syyslomalla keskisen kyläkaupassa Tuurissa ja siellä maistelimme sekä Banana Splittiä että herkullista hevosenkenkää.
 

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Kiitos vinkista. Jokapaivainen ruuanlaitto tuntuu valista todella tyolaalta. Tai ei se ruuanlaitto, mutta keksiminen mita tekisi.

Tansku kirjoitti...

Tuolta kotikokista löytyy todella runsain määrin ohjeita ja varmasti itsekullekin sopivaa ruokaa♥,jos ei tiiä mitä laittas:D.Nams,mitä herkkuja olet syönyt!Mukavaa iltapäivän jatkoja♥