sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Hepat ja kura

Varmasti jokainen joka on hevosten kanssa tekemisissä, kiroaa tätä kuraisinta aikaa. Kun monta sataa kiloa tallaa maata, niin ikävää kuramössöähän siitä syntyy. Ystäväni ajoi aitauksen täyteen purua, ja on estänyt kuraisuuden tällä tapaa. Meillä vaihdetaan hepat uuteen tarhaan kun kura alkaa käydä hermoille. Tosin tuo meidän perusaitaus ei ihan kuraisinta ole, eli hepat eivät vajoa syvälle, toisinsanoen vuohiset säilyvät puhtaana. Pojat siirtyivät kuitenkin toiseen aitaukseen ja heti ensimmäiseksi piti uusi puro testata. Meidän tontille noita isompia ja pienempiä puroja on siunaantunut, joten veden kantamista ei ole.
Hokit laitettiin Otolle ja Hanskille viikko sitten.
 Hanski näytti uusia voimisteluliikkeitä...
 
 Näkymä olohuoneen ikkunasta alhaalla... poikien puuhia pystyy hyvin seurailemaan...
Muistithan siirtää kelloa...yllätys minulle oli se, että talviaikaan on siirrytty ensimmäisen kerran vasta 1980 luvulla.Luulin että nämä kellon vääntämiset ovat olleet aina olemassa.
Meillä tällainen kello näyttää aikaa keittiössä.

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kyllä olen huomannut tallilla, jossa käyn ratsastamassa, että mutaliejua riittää. Kauniit ja hyväkuntoisennäköiset hevoset teillä. Ihania :)

Kaunis tuo keittiön kello. Aamulla oli järkytys huomata kuinka pitkään nukuin... siis ei tätä uutta aikaa, vaan jos olisi mitattu entistä aikaa. Kai tämä flunssa verottaa (kuin myös se, että poika soitteli pitkin yötä, halusi kyydin kotiin ja aina suunnitelmien muuttuessa soitti :D

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitoksia! Hepat ovat hieman olleet kellosta sekaisin ja kuikuilleet sisään ennen aikojaan:)Itseälin ihmetyttää kun pimeä tuli niin aikaisin...

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Todellakin mutavellin kanssa taistellaan. Se on ihan kamala jokavuotinen riesa. Nyt tosin meidän tilalla ollaan ekaa kertaa tekemässä kunnollista pohjustettua tarhaa, jossa voi paremmin mutakeleillä olla.

Hauska blogi muuten sinulla!