tiistai 19. lokakuuta 2010

Buddy Bears

"Meidän täytyy oppia tuntemaan toisemme paremmin, vain siten voimme ymmärtää toisiamme paremmin, luottaa toisiimme enmmän ja elää sovussa paremmin."

Tähän lauseeseen törmäsimme maanantaina Helsingissä Senaatin torilla... ja näihin näkymiin...

Senaatin torin oli vallannut monet, monet karhut ympäri maailmaa. Yläpuolen tunnuslauseella United Buddy Bears vetoaa maailmankiertueellaan rauhanomaisen yhteiselon puolesta.Näytteillä on 162 kaksimetristä karhupatsasta joista kukin edustaa yhtä Yhdistyneiden kansakuntien tunnusmaa valtiota.
Jokainen karhupatsas on yhden osallistujamaan taiteilijan yksilöllinen luomus.Karhukavereiden hyväntuulisessa rivistössä eri maiden taiteilijoiden erilaiset tyylit yhdistyvät kokonaistaideteokseksi, joka levittää iloa elämään.

Karhukaverit seisovat rauhallisesti käsi kädessä ja vetoavat suvaitsevaisuuden, ja kansojen,kulttuurien ja uskontojen välisen ymmärtämyksen puolesta. Eri maiden ominaispiirteitä kuvastavat karhupatsaat vievät katsojat matkalle maailman ympäri. 
United Buddy Bears kampanjaan liittyy oleellisena osana hädänalaisten lasten auttaminen.Lahjoituksista ja huutokaupoista on tähän mennessä kertynyt jo yli 1.6 miljoonaa euroa Unicefille ja paikallisille lastensuojelujärjestöille.
Tähän mennessä on järjestetty 20 näyttelyä viidellä eri mantereella.

Vietimme siis päivän Helsingissä ja kyseinen näyttely oli hieno lopetus vielä ennen junamatkaa kotiin. Kaikinpuolin matka oli onnistunut ja jälleen kerran huomasi ettei tarvitse lomalle lähteä välttämättä suomen rajojen ulkopuolelle. Täällä kotimaassa on paljon kaunista katseltavaa.


2 kommenttia:

Tansku kirjoitti...

Oletkin napsinut kivoja kuvia,mekin ajeltiin Helsingin läpi Maanantai iltana,takaisin Tallinnasta,kun tultiin,on varmasti ollut mielenkiintoinen reissu teillä Helsingissä.Mukavaa päivän jatkoa!

Tirriliisa kirjoitti...

Samoin sinulle! oli mukavaa kun sai ajan kanssa seurailla ihmisvilinää. Se kun on niin paljon vilkkaampaa siellä kuin täällä maalla.