tiistai 18. toukokuuta 2010

Kevättä!

... vai uskaltaisiko jo sanoa kesä... No ei ehkä vielä :) Tänään oli kyllä todella keväinen olo. Ostin muutaman taimen ja hepat pääsivät hetkeksi maistamaan vihreää. Vielä pitäisi malttaa muutama viikko olla, ennenkuin laitumet ovat syömäkelpoisia. Kävimme tänään jo Hessun kanssa vilkaisemassa miltä laidun näyttää ja taisi Hessu maistaakkin. Tuttu pieni puro virtasi jo iloisesti ja odottelee heppoja juomaan ja tutut pajupusikot kavereita pitämään sadetta. Kesän töitä helpottaa kovasti se, että laitumella on virtaavaa vettä riittämiin, joten vettä ei tarvitse kantaa. Lisäksi vesi on aina kylmää ja heppojen ei tarvitse maistella seisonutta vettä.
Naapurin mies kävi kääntämässä ilta-auringossa riistapellon. Sinne laitamme kasvamaan hernettä ja kauraa riistaeläimille. Puput nauttivat kovasti vihreästä ja loikkivat iloisesti pitkin pihaa.
Huono puoli keväässä on Eetulle ilmaantuva allergia. Koivu ja leppä näkyvät silmissä ja tuntuvat nenässä, samoin kaikki vihannekset ja hedelmät joissa on koivun allergeeniä. 
Alla muutama kuva tältä päivältä...

3 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Niin vihreätä teilläkin jo :)Meillä jo lampaat saavat syödä nurmikolla ja heinä vasta on kylvetty niille. Kuivaa heinää vielä syövät osaksi, mutta paljon jo tuorreella herkuttelevat:)

Tanja kirjoitti...

Teillähän näyttää aivan kesältä! Polleilla näyttää olevan suorastaan ruhtinaalliset olosuhteen, aivan ihanat.
Toivon eetun allergiaan helpotusta vesisateiden muodossa ja suosittelen lämpimästi siedätyshunajan kokeilemista. Siitä on meidän porukassa ollut suunnaton apua ja hyvin vähillä oireilla on tänä keväänä selvitty - vaikka koivun siitepölyä on ollut reilusti!

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitoksia!!! Kyllä hepat kovin kaihoisasti katselevat laitumelle. Vähän ovat jo harjoitelleet vihreän syömistä, pienelle viherpläntille kirmasivat selkä kaarella kuin oikealle laitumelle konsanaan.Kiitos vinkistä, täytyykin tuota hunaja juttua kokeilla. Nyt tuntuu että joka kevät allergiat pahenee.