keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Pakkasta

Tänään onkin ollut napakka pakkaspäivä. Viime yönä mittari näytti-25.5, eikä se päivän aikana hirvittävästi laskenut. Kissat riehuvat sisällä ja hepatkin menevät ulos vasta myöhemmin. Muutaman tunnin jälkeen jo kuikuilevat josko pääsisi sisälle takaisin. Hessu ponimme nauttii lumesta ja pakkasesta, se ulkoilee pihassamme vapaana ja mahdollisuus olisi mennä sisälle, mutta ei mene. Se kahlailee lumessa parta jäässä, mikä on hyvää jumppaa pienelle pyöreälle ponille. Monen monta loimea se on rikkonut kun on mennä viuhtonut pitkin metsiä.
Lasieteisemme on ollut todella jäässä, ikkunoista ei juurikaan ole läpi näkynyt. Toisaalta melko tunnelmallista, ihan kuin olisimme jäävuoren sisässä.
Lasikuistimme asukkaat ovat pukeutuneet asiaan kuuluvalla tavalla. Kuvan pöllö on saanut asukseen Emmin ensimmäisen pipon, neuleen ja säärystimet.
Mutta kyllä pakkanen ja talvi on kaunista katseltavaa...
Ja jotkut lentävät etelän lämpöön...

3 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Hei vaan,

Pakkaspäivät jatkuvat meilläkin päin, upean näköiset on maisemat jos vain uskaltautuu ulos.

Ihana talvikarva on Hessulla ! :)

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitos kommentista Siiri!
Hessulle tuota karvaa pukkaa siihen malliin, että vuohiskarvojakin joutuu leikkaamaan talvella useamman kerran kun menevät muutoin jalan alle. Yksi vuosi talvikarvaa lähti vielä heinäkuussakin, vaikka sen kasvua yritettiin loimillakin toppuutella :)

Tuula kirjoitti...

Mahtavia talvikuvia! Kyllapas Hessulla on paksu karva. Mikas siina on sitten ulkoillessa hanellakaan, kun on kunnon turkki paalla :).