lauantai 5. joulukuuta 2009

Se on pienestä kii

Välillä todella miettii tuota logiikkaa millä lapset ajattelevat. Ensimmäisen kerran tuota mietin kun olimme ostamassa joulukalenteria. Eetun kanssa kauppoja kiersimme ja hän teki heti selväksi että kalentereitahan sitten täytyy olla kaksi. Ahaa...no miksi kaksi? No tietenkin pitää olla kaksi. Toinen asia mitä en heti ymmärtänyt liittyi kokeisiin lukemiseen. Eetu oli kaksi ja puoli viikkoa pois koulusta sairastumisensa vuoksi. Kun taas pitkästä aikaa meni kouluun tuli kiukkuisena kotiin koska seuraavana päivänä olisi englannin koe ja pitäisi osata kaikki kuukaudet. Kiukku johtui siitä, että kaveri ei ollut ilmoittanut että koe on ja nyt ei voi enää lukea!!?? Ihmettelin että on koko ilta aikaa opetella vielä, mutta ei, enää ei voi lukea ja se on kaverin vika. No, asiasta keskusteltiin että myös itse voi läksyjä kysellä eikä laittaa sitä ainoastaan kaverin velvollisuudeksi. Lopulta poika oppi kuukaudet ja hauskaa on se, että ei osaa niitä vielä suomeksi mutta englanniksi kyllä.
Eräs kerta menin keittiöön ja pöydälle oli jäänyt kuvan pieni leivän pala. Se on noin peukalonpään kokoinen. Katselin palasta tarkemmin ja hampaan jäljet siinä oli ja voita päällä :) Kyselin siinä sitten että miten voi olla mahdollista että tuollainen pala ei mahdu enää.Ei kun ei, raja kuulemma tulee jossain vastaa ja se tuli juuri siinä kohtaa. No, kaikessa ihmeellisyydessään lapset ovat ihani otuksia ja päivää piristävät heidän pienet kummallisuudet.

3 kommenttia:

Leni kirjoitti...

Eikai vaan vauvakuumetta pukkaa??? :D:D:D T:Jyri ja Leni

Tirriliisa kirjoitti...

:):) Juu ei pukkaa...Hoidellaan sitten muiden vauvoja...

Tyty kirjoitti...

Voi että muksut voi olla suloisia ruoan jätteineen. :) Ja muutenkin. Opettaja kysyi naapurin pikkutytöltä että "Tahtoisitko laittaa nuo kirjat tuohon hyllyyn," ja tytön vastaus oli "Kiitos kysymästä mutta en tahdo." Ai kun naurettiin äitinsä kanssa kun ope kertoi.