perjantai 20. marraskuuta 2009

Possuflunssa tuli kuokkavieraaksi


Niin siinä vain ikävästi kävi että myös meille saapui possuflunssa koko kaameudessaan. Eetulla nousi kova kuume keskiviikkona, lihassärky ja hengitysteissä oireita. Eetu sai ajan  Nokialle sikainfluenssa vastaanotolle ja aloitti Tamiflu kuurin. Lääkkeen myötä vointi paheni. Kuvaan tuli mukaan raju oksentaminen. Torstai aamuna kuitenkin olo tuntui hieman kohentuneen ja kuume tuli alas 39 asteesta. Kuitenkin jälleen illalla vointi paheni ja kuume nousi jälleen, myös keuhkoputken kohdalla tuntui kipua. Soittelin ensiapuun ja saimme ohjeet seurailla tilannetta ja varsinkin että poika juo. Hoitaja jonka kanssa puhuin oli todella asiallinen ja ymmärsi huolemme. Kehoitti useaan kertaan, että heti jos yöllä olo heikkenee täytyy lähteä lääkärin pakeille. Varasi myös sikainfluenssa vastaanotolle seuraavaksi aamuksi ajan jos olo on edelleen heikko. Yöllä tilanne paheni ja poika houraili kuumeessa ja jalat eivät kantaneet yhtään. Vessaan kuljettiin kantamalla. Klo kolme yöllä isi lähti kuskaamaan Eetua ensiapuun, koska oksentelusta ei meinannut tulla loppua. Ensiavussa Eetu sai paihoinvointia helpottavan piikin ja valmiiksi lähetteen Taysiin jos olo ei aamulla ole helpottunut.
Tänä aamuna olo oli edelleen heikko ja kuume nousi 40 asteeseen. Kuvioihin mukaan tuli ripulointi, mikä sekin on Tamiflun sivuoire. Päätimme lopettaa Tamiflun antamisen ja jatkaa normaaleilla kuumelääkkeillä. Nyt illalla on olo parempi ja kuume on jälleen laskenut 38 asteeseen. Toivottavasti yö nyt menee hyvin ja hoitajaiskäkin saisi nukkua. Minun töideni takia hoitovastuu on ollut iskällä mikä on ollut rankkaa koska hän itsekkin on kipeänä.
Olohuoneemme on tällä hetkellä melkoinen sairastupa ja olo on odottavainen kuka kaatuu tautiin seuraavaksi.

2 kommenttia:

Tuula kirjoitti...

Oh, tuollaistako se sikaflunssa sitten kaytannossa on. Taalla on ollut vaan tavallista kovaa flunssaa, en tunne ketaan, jolla olisi ollut mitaan noin rajua. Mutta paranemisiin!!!

Niin tulin tanne vastavierailulle. Lueskelen naita sinun aikaisempia kirjoituksiasi ja kommentoin varmaan sinne tanne :).

Tirriliisa kirjoitti...

Kiitoksia ja tervetuloa lueskelemaan!!!
Onneksi nyt tuntuu pikkuisen helpottavan...