keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Kaviokuumepotilas

Tänään seppä kävi vuolemassa Hessun kaviot ja ihan hyvältä näyttävät. Hessu ei arastanut juuri ollenkaan vuoltaessa ja vertakaan ei tullut. Etujalassa säde alkaa jälleen muotoutua, kun noin puolivuotta taaksepäin sitä ei juurikaan ollut ollenkaan. Ohessa kuvia syyskuussa otetuista kavioista ja alalpuolella tänään otettuja kuvia.
1.9.2009

21.10.2009
Tässä kavion pinta alkaa olla sileä, eli kavio on kasvanut uudelleen. Hessulla se kestää noin vuoden kun kavio on "kiertänyt" ympäri. Yläkuvassa huomaa vielä kavion aaltomaisuuden.

1.9.2009

21.10.2009
Säde alkaa muotoutua ja kavion pohja alkaa saada oikeaa kavion mallia. Tuo musta kavionreunassa on vielä sairasta kudosta ja sitä vuoltaessa on kaviosta tullut vertakin. Nyt ei verta enää tullut ja jos nyt kohtaus ei uusi, parilla seuraavalla kerralla tuo sairas osuus saadaan vuoltua pois. Hessu on ollut nyt puoleen päivään asti sisätiloissa, koska on taipuvainen karkaamaan minkälaisesta tarhasta tahansa. Näin koitetaan minimoida sairastumisen mahdollisuus. Ulkoilee siihen asti kunnes ruoho alkaa olla kohmeessa, eli nyt on sisälle jälleen viety viiden kuuden aikaan. Meillä muut hevoset ulkoilevat kokopäivän ja välillä Hessu säälittää. Mutta parempi pitää nyt sisällä eikä ottaa riskiä että pääsee syksyisen ruohon kimppuun ja sairastuu. Sitten kun on lumi maassa saa Hessukin olla kokopäivän ulkona. Kaviokuumeisen ponin hoito on pitkäaikaista ja vaatii kärsivällisyyttä, mutta mitä sitä ei tekisi rakkaan ystävän eteen...

Ei kommentteja: